Sestavine:
Nadev iz mandljev
-
2 stroka česna, nasekljana
-
½ male rdeče čebule, drobno nasekljane
-
3 žlice oljčnega olja
-
300 g polnozrnatega kruha, narezanega na 1-2 cm velike kocke
-
2 žlici drobnjaka, narezanega
-
½ čajne žličke mlete paprike
-
3 žlice posušenega pehtrana (ali kopra ali bazilike)
-
60 g zmehčanega masla
-
30–50 ml tople vode
-
60 g mandljev, narezanih in praženih
Riba
-
4 fileji polenovke
-
8–10 rezin slanine (po želji)
-
Sol in limona za dekoracijo
Pečen krompir
-
680 g mladega krompirja, narezanega na polovice
-
1 čajna žlička čebule v prahu
-
1 čajna žlička česna v prahu
-
3–4 ščepce soli
-
2 žlici nesoljenega masla
-
1 žlica oljčnega olja
-
250 ml hladne vode
Način priprave:
Nadev iz mandljev:
-
Na oljčnem olju popražite česen in čebulo, dokler se ne zmehčata, toda ne smeta porjaveti. Nato ju odstranite s toplote in primešajte preostalim sestavinam za nadev.
Polenovka:
-
Fileje polenovke operite pod hladno vodo in osušite s kuhinjsko krpo.
-
Nadev enakomerno razporedite po posameznem fileju polenovke, na spodnjem robu pustite 2 cm prazno.
-
Zvijte fileje in vanje zapičite zobotrebec, da bodo ohranili obliko, če je to potrebno. Po želji: Razgrnite rezine slanine in jih tesno ovijte okoli polenovke.
-
Zvite fileje dajte v 30 cm ponev s prevleko proti prijemanju iCook, tako da bo stran z ribo obrnjena navzdol. Med fileji pustite 1–2 cm prostora za boljše kroženje zraka.
-
Polnjeno polenovko pecite na eni strani 8–12 minut, nato preobrnite in pecite dodatnih 8–12 minut.
Krompir
-
Krompir dajte v 4-litrski lonec s pokrovko, prelijte ga z 250 ml hladne vode in kuhajte 15 min. Odcedite in dajte na stran.
-
Na srednji temperaturi segrejte 25 cm ponev s prevleko proti prijemanju iCook ter vanjo dajte maslo in oljčno olje. Ko se stopi, dodajte mladi krompir in mešajte.
-
Krompir začinite s česnom in čebulo v prahu, nežno zmešajte in pecite na srednji temperaturi, dokler prah ne potemni in se strdi.
-
Posolite in poprajte po okusu in preden potrežete, pustite 15 minut, da se ohladi.