Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© Stockfood

Polenovka, polnjena z mandlji, in pečen krompir

Recepti


Sestavine:

Nadev iz mandljev

  1. 2 stroka česna, nasekljana

  2. ½ male rdeče čebule, drobno nasekljane

  3. 3 žlice oljčnega olja

  4. 300 g polnozrnatega kruha, narezanega na 1-2 cm velike kocke

  5. 2 žlici drobnjaka, narezanega

  6. ½ čajne žličke mlete paprike

  7. 3 žlice posušenega pehtrana (ali kopra ali bazilike)

  8. 60 g zmehčanega masla

  9. 30–50 ml tople vode

  10. 60 g mandljev, narezanih in praženih

Riba

  1. 4 fileji polenovke

  2. 8–10 rezin slanine (po želji)

  3. Sol in limona za dekoracijo

Pečen krompir

  1. 680 g mladega krompirja, narezanega na polovice

  2. 1 čajna žlička čebule v prahu

  3. 1 čajna žlička česna v prahu

  4. 3–4 ščepce soli

  5. 2 žlici nesoljenega masla

  6. 1 žlica oljčnega olja

  7. 250 ml hladne vode


Način priprave:

Nadev iz mandljev:

  1. Na oljčnem olju popražite česen in čebulo, dokler se ne zmehčata, toda ne smeta porjaveti. Nato ju odstranite s toplote in primešajte preostalim sestavinam za nadev.

Polenovka:

  1. Fileje polenovke operite pod hladno vodo in osušite s kuhinjsko krpo.

  2. Nadev enakomerno razporedite po posameznem fileju polenovke, na spodnjem robu pustite 2 cm prazno.

  3. Zvijte fileje in vanje zapičite zobotrebec, da bodo ohranili obliko, če je to potrebno. Po želji: Razgrnite rezine slanine in jih tesno ovijte okoli polenovke.

  4. Zvite fileje dajte v 30 cm ponev s prevleko proti prijemanju iCook, tako da bo stran z ribo obrnjena navzdol. Med fileji pustite 1–2 cm prostora za boljše kroženje zraka.

  5. Polnjeno polenovko pecite na eni strani 8–12 minut, nato preobrnite in pecite dodatnih 8–12 minut.

Krompir

  1. Krompir dajte v 4-litrski lonec s pokrovko, prelijte ga z 250 ml hladne vode in kuhajte 15 min. Odcedite in dajte na stran.

  2. Na srednji temperaturi segrejte 25 cm ponev s prevleko proti prijemanju iCook ter vanjo dajte maslo in oljčno olje. Ko se stopi, dodajte mladi krompir in mešajte.

  3. Krompir začinite s česnom in čebulo v prahu, nežno zmešajte in pecite na srednji temperaturi, dokler prah ne potemni in se strdi.

  4. Posolite in poprajte po okusu in preden potrežete, pustite 15 minut, da se ohladi.

Prenesite ta recept tukaj v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem