Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© Shutterstock

Zrezek z zeliščnim maslom z gorgonzolo ter pirejem iz muškatne buče in krompirja

Recepti

Sestavine:

Zeliščno maslo z gorgonzolo:

  1. 4 žlice masla, zmehčanega

  2. 4 žlice gorgonzole

  3. 1 žlica svežega peteršilja, nasekljanega

Zrezek:

  1. 4 zrezki ramstek ali vaš najljubši kos

  2. Sol in mleti poper

  3. oljčno olje

Pire:

  1. 1,4 kg muškatne buče

  2. 1,4 kg mokastega krompirja

  3. 1 čajna žlička soli

  4. 250 g smetane (ali kisle smetane ali mleka, kar imate raje)

  5. 150 g nesoljenega masla

  6. 2 žlici drobnjaka, narezanega

  7. 1 žlica žajblja, narezanega

Način priprave:

Zeliščno maslo z gorgonzolo:

  1. Stepite maslo, gorgonzolo in svež peteršilj.

  2. Preden jed postrežete, na vsak posamezen zrezek dajte eno žlico zeliščnega masla in pustite, da se stopi.

Zrezek:

  1. Obe strani zrezka začinite s soljo in mleto papriko. Vsak kos zrezka tesno ovijte v folijo za živila in dajte v hladilnik za nekaj ur ali čez noč. Opomba: Zrezek 30 minut pred pečenjem vzemite iz hladilnika, da se segreje na sobno temperaturo.

  2. Veliko ponev iCook s pokrovko segrejte na srednji temperaturi. Ali je ponev ustrezno segreta lahko preizkusite tako, da vanjo kanete kapljico vode, ki mora nato začeti poplesavati.

  3. Vlijte nekaj kapljic oljčnega olja v posodo in se prepričajte, da je ustrezno segreto.

  4. Zrezek dajte v ponev in dve minuti pecite na srednji temperaturi. Preobrnite in pecite dve minuti še na drugi strani. Preizkusite, ali je dovolj pečeno, in po potrebi pecite dlje.

  5. Zrezek vzemite iz ponve in ga pustite odstati pet minut.

Pire:

  1. Muškatno bučo olupite in odstranite semena, olupite krompir in oboje narežite na 2 cm velike kocke.

  2. Muškatno bučo in krompir dajte v 4-litrski lonec iCook s pokrovko, prelijte ju z vodo, dodajte 1 čajno žličko soli in zavrite. Pustite rahlo vreti 10 minut ali dokler muškatno bučo in krompir ni mogoče zlahka prepičiti z vilicami. Ko sta kuhana, jo odcedite.

  3. Muškatno bučo in krompir dajte v mešalnik in ju mešajte, dokler nista mehka.

  4. Dodajte maslo in mešajte, dokler se ta ne stopi. Dodajte smetano in mešajte, dokler zmes ni enotna. Vmešajte nasekljan drobnjak in žajbelj, posolite in poprajte po okusu.

Predlog za serviranje: Za dodatno prilogo na pari skuhajte svež zelen fižol, ki bo poskrbel za barvitost in okus.

Prenesite ta recept tukaj v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem