Raven: srednja
Uporabljeni izdelki iCook: 5-delni komplet nožev, škarje, skleda za mešanje, lonec s pokrovko 8 l
Sestavine:
6 jagnječjih kotletov
6 rezin artičok
300 g mlete govedine
2 čebuli
200 g riža
100 g drobnega bulgurja
½ šopka peteršilja
200 g trtnih listov
1 sesekljan paradižnik
1 desertna žlica kumine
1 čajna žlica kurkuma
1 čajna žlica paradižnikove omake
110 ml olivnega olja
2 stroka česna
sol, črni poper
Metoda:
Nasekljajte govedino, čebulo, česen in paradižnik z nožem iCook in razrežite peteršilj s škarjami.
Vse sestavine zmešajte skupaj z bulgurjem, rižem, začimbami in olivnim oljem v skledi za mešanje.
Gnetite 10 – 15 minut, nato pa napolnite in zavijte trtne liste.
Postavite tri jagnječje kotlete v lonec iCook. Na vrh položite artičoke, nato dve plasti trtnih listov ter nato ponovno jagnječje kotlete in artičoke, zatem pa še dve plasti trtnih listov.
Dodajte olivno olje in paradižnikovo omako.
Kuhajte na kuhalni plošči pri visoki temperaturi, nato pa pustite rahlo vreti 40 minut.