Pita iz jagodičevja
Recepti
Zaradi izvrstne kombinacije sladkega maslenega testa in grenkega nadeva je ta pita izjemno priljubljena.
Zaradi izvrstne kombinacije sladkega maslenega testa in grenkega nadeva je ta pita izjemno priljubljena.
Sestavine:
225 g gladke moke
110 g masla
80 g sladkorja v prahu
1 jajce
1 – 2 žlici hladne vode
stepeno jajce
300 g razkoščičenih češenj
225 g malin
225 g borovnic
150 g narezanih jagod
175 g sladkorja v prahu
40 g koruzne moke
2 žlici limoninega soka
Recept:
V multipraktiku zmešajte moko, maslo in sladkor. Dodajte jajce in vodo, da nastane testo. Ohlajajte 30 minut.
S testom obložite posodo za pito (odvečno testo shranite). Prepikajte testo in ga predhodno popecite (s papirjem in utežmi) 15 minut pri 180 °C. Odstranite papir in uteži ter pecite še 5 minut. Odstranite in ohladite.
Kuhajte sadje v ponvi iCook™ za 10 minut. Dodajte sladkor, koruzno moko in limonin sok. Ko se zgosti, ga z žlico nadevajte v testo.
Pito pokrijte z mrežo tako, da uporabite preostalo testo. S čopičem premažite testo s stepenim jajcem in pecite 20 minut.
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.