Breskve v testu
Recepti
Te pečene breskve, ovite v listnato testo s cimetom, so prežete s sočno sladkostjo.
Te pečene breskve, ovite v listnato testo s cimetom, so prežete s sočno sladkostjo.
Sestavine:
325 g polnozrnate moke
80 g sladkorja v prahu
175 g hladnega masla
2 jajčna rumenjaka
1-2 žlici hladne vode
6 breskev
2 cimetovi palčki
1/2 čajne žličke mletega cimeta
stepeno jajce
Način priprave:
Zmešajte moko, sladkor in maslo v multipraktiku. Dodajte jajca in vodo, da nastane testo. Ohlajajte 1 uro.
Iz testa izrežite šest rezin, pokrijte breskve in zaprite na vrhu.
Izrežite liste iz preostalega testa in jih pritrdite na breskve. Dodajte stebla cimeta.
Postavite na pladenj. S čopičem testo premažite s stepenim jajcem, posipajte s sladkorjem in cimetom ter pecite na 160 °C 35 minut.
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.