Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© Getty Images

Testenine v pečici z rikoto in domačo paradižnikovo omako

Recepti

Ta jed, ki je izjemno preprosta za pripravo, nekoliko spominja na lazanjo, tipično italijansko jed. Lahko jo hranite v hladilniku, ostanki pa so odlična izbira za malico.

Sestavine:

  1. 750 g italijanskih testenin Svedri (Fusilli) AmwayTM

  2. 1 bela čebula, drobno nasekljana

  3. 1 sušen rdeč čili, nasekljan

  4. 2 stroka česna, drobno nasekljana

  5. 2 konzervi narezanih paradižnikov (2 × 400 g)

  6. 1 pest svežih listov bazilike, nasekljanih

  7. 200 g rikote

  8. nekaj pesti naribanega parmezana

  9. 100 g nadrobljene mocarele

  10. ekstra deviško olivno olje AMWAYTM da Carapelli

  11. sol in črni poper

Priprava:

  1. Pečico segrejte na 200 °C in v loncu s pokrovko iCook zavrite osoljeno vodo. Ko voda zavre, dodajte testenine in kuhajte 3 do 4 minute manj od priporočenega časa kuhanja.

  2. Odcedite jih in dajte na stran. Medtem v ponev s prevleko proti prijemanju iCook dajte kanček olivnega olja ter popražite čebulo, česen in čili na nizki do srednji temperaturi 5 do 10 minut oziroma dokler se čebula ne zmehča.

  3. Dodajte paradižnik in omako pustite rahlo vreti 5 do 10 minut.

  4. Večjo pravokotno lončeno posodo namastite z olivnim oljem. Dodajte plast omake na dno posode in nato dodajte plast testenin.

  5. Izmenično dodajajte plasti, dokler vam ne zmanjka sestavin. Po vrhu posipajte nadrobljeno mocarelo.

  6. Pecite 15 minut oziroma dokler sir na vrhu ni zlatorjav.

Sorodne vsebine

Odkrijte več receptov iCook

Več

Zvitki iz jajčevcev z zelišči in skuto

Recepti

Več

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem