Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© Amway

Por s prelivom iz balzamičnega kisa

Recepti

Skupni čas priprave: 60 min / Porcije: 4 / Energijska vrednost: 96 kcal/porcija

Posodi:

  1. Velika ponev s pokrovko

  2. Skleda za mešanje s pokrovko

Sestavine:

  1. 6 stebel pora

  2. 250 ml navadnega jogurta

  3. 4 vejice koriandra

  4. 4 vejice pehtrana

  5. 1 žlica balzamičnega kisa

  6. 1 čajna žlička medu (zmešana z balzamičnim kisom)

  7. 1 čajna žlička gorčičnih semen

  8. sol in poper

Hranilna vrednost za 1 porcijo:

  1. Beljakovine – 6,1 g

  2. Maščobe – 2,1 g

  3. Ogljikovi hidrati – 13,2 g

  4. Energijska vrednost – 96,4 kcal

  5. Holesterol – 5,6 mg

  6. Glikemični indeks – 25 (nizek)

Način priprave:

  1. Por narežite prečno na 10 cm koščke, nato jih temeljito operite in zavežite z vrvico za kuhanje, da bodo ohranili obliko. Vrvico za kuhanje lahko nadomestite s trakovi pora, kuhanimi na pari.

  2. V veliki ponvi s pokrovko zavrite vodo in jo solite. Pripravljen por potopite v vročo osoljeno vodo. Pustite, da voda znova zavre, in por kuhajte 15–20 minut pri nizki temperaturi z uporabo postopka VITALOK. Sproščena vlaga med ponvijo in pokrovko bo poskrbela za posebno tesnjenje, pri čemer se bodo ohranila hranila in okusi.

  3. Ko je por skuhan, ga ohladite, popivnajte s papirnato brisačo in porazdelite na servirni krožnik.

  4. Pripravite preliv iz kisa tako, da v gladko zmes zmešate drobno narezana zelišča, gorčična semena, naravni jogurt ter sol in poper. Ohladite preliv.

  5. Preliv iz kisa prelijte po porih, razporejenih na krožniku, na koncu pa pokapljajte z mešanico balzamičnega kisa in medu. Če je le mogoče, jed za nekaj časa postavite v hladilnik, da se bo por prepojil s prelivom.

Sorodne vsebine

Odkrijte več receptov iCook

Več

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem