Skupni čas priprave: 15-20 min / Porcije: 4 / Energetska vrednost: 506 kcal/porcija
Kuhinjska posoda:
30 cm ponev s premazom proti prijemanju in s pokrovko iz kaljenega stekla
Kozica s pokrovko (1 ali 2 litra)
Sklede za mešanje s pokrovom
Sestavine:
4 kosi (230 g) govejih reber
3 paprike (zelena, rumena in rdeča)
4 srednje veliki paradižniki
4 vejice koriandra
1 žlica ekstra deviškega olivnega olja
1 žlica rdečega vinskega kisa
½ glave ledene solate
sol in poper
Hranilna vrednost za 1 porcijo:
Beljakovine – 41.8 g
Maščoba – 32.3 g
Ogljikovi hidrati – 12.1 g
Energetska vrednost – 506.4 kcal
Holesterol – 238 mg
Glikemični indeks – 25 (nizka)
Način priprave:
Kose govejega rebra premažete z oljem, začinite s soljo in poprom ter pustite marinirati 10 minut.
Paprike narežite na rezine in jih kuhajte v ponvi 5-7 min, dokler ne postanejo tako mehke, da jih bo mogoče olupiti. Nato jih ohladite pod hladno vodo, olupite, posušite s papirnato brisačo in drobno sesekljajte z nožem.
Vsak paradižnik rahlo prebodite z nožem in ga potopite v vrelo vodo za 5-10 sek. Nato ga olupite in na drobno narezite. Narezan paradižnik združite s sesekljano papriko, dodajte vinski kis, preostalo olivno olje, sol in poper.
Predhodno segrejte ponev. Goveje meso popivnajte s papirnato brisačo, da odstranite odvečno olje in meso pražite do zlato rjave barve na obeh straneh. Nato ponev pokrijte s pokrovom in kuhajte še 5 minut.
Ko je zrezek pripravljen, ga prestavite na servirni krožnik in postrezite z zelenjavno salso in solatnimi listi ledene gore.