Uporabljeni izdelki iCook:
-
Lesena deska za rezanje
-
5-delni komplet nožev
-
Sklede za mešanje
-
2-litrska ponev s pokrovko
Sestavine:
-
400 g malega krompirja, olupljenega in narezanega na polovice
-
oljčno olje
-
sol in sveže zmlet črni poper po okusu
-
2 mali šalotki, narezani na četrtine
-
1 rdeča paprika, grobo narezana
-
2 postrvi, fileja
-
sok 2 limon
-
šop peteršilja, grobo natrganega
-
20 g zeliščnega masla
-
50 g na soncu sušenih paradižnikov, grobo nasekljanih
-
100 g zelenih oliv, polnjenih s papriko
-
100 g mešane zelene solate (po želji)
Priprava:
-
Pečico predhodno segrejte na 180 °C.
-
Krompir kuhajte 10 minut v 2-litrski ponvi s pokrovko iCook. Odcedite krompir in ga dajte v skledo za mešanje iCook srednje velikosti. Po njem pokapljajte kanček oljčnega olja, solite in poprajte po okusu. Nato na pladenj za peko položite papir za peko – poskrbite, da bo ostalo dovolj papirja, saj ga boste potrebovali, da v naslednjih korakih z njim ustvarite zavitek.
-
Razporedite koščke krompirja, šalotke in paprike na papir za peko, ki ste ga položili na pladenj za peko, in pecite 5 minut, dokler niso hrustljavo zapečeni.
-
Očistite postrv in se prepričajte, da ste odstranili vse kosti.
-
Postrv dajte na zelenjavo ter posolite in poprajte po okusu. Po postrvi prelijte limonin sok in jo potresite s peteršiljem. Papir za peko zložite in ustvarite zavitek, prepričajte se, da so vsi robovi zaprti, in pecite 10–12 minut.
-
Če želite preveriti, ali je postrv pečena, odvijte papir za peko. Če je meso ribe motno in se njena koža začne odstopati, potem je pripravljena. V nasprotnem primeru znova zaprite zavihek in pecite v pečici še nekaj minut.
-
Vzemite jed iz pečice, odstranite papir za peko s pladnja za peko, postavite ga na stran in odprite, da boste lahko ribi dodali zeliščno maslo, ko je ta še vroča.
-
Na pladenj za peko, ki je še topel, prilijte oljčno olje ter dodajte pečeno zelenjavo in postrv. Dodajte na soncu sušene paradižnike in pecite, dokler zelenjava ne postane hrustljava. Vzemite iz pečice, dodajte olive in pustite odstati nekaj minut. Postrezite toplo.
Po želji lahko kot prilogo postrežete svežo solato, začinjeno s soljo in oljčnim oljem.