Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© Stockfood

Špageti alla Puttanesca

Recepti

Špageti alla Puttanesca je italijanska jed, ki izvira iz Neaplja. Sestavine običajno vključujejo paradižnikovo mezgo, olive, inčune in, seveda, špagete.

Uporabljeni izdelki iCook:

  1. Lesena deska za rezanje

  2. 5-delni komplet nožev

  3. 4-litrski lonec s pokrovko

  4. 1-litrska ponev s pokrovko

  5. 3-litrska ponev s pokrovko

  6. 4-litrsko cedilo za parjenje

  7. 3-litrska skleda za mešanje

Sestavine:

  1. 0,5 l jušne osnove

  2. oljčno olje

  3. 2 stroka česna, olupljena in drobno nasekljana

  4. 4 fileji inčunov, nasekljani

  5. 8 češnjevih paradižnikov, razpolovljenih

  6. 10 črnih oliv brez koščic

  7. 20 g odcejenih kaper

  8. 600 g paradižnikove mezge

  9. 180 g špagetov

  10. sol po okusu

  11. šop svežega italijanskega peteršilja, nasekljanega

  12. 100 g parmezana, sveže naribanega (po želji)

Priprava:

  1. Vzemite 4-litrski lonec s pokrovko in v njem rahlo zavrite osoljeno vodo. Nato v 1-litrski ponvi s pokrovko po navodilih na pakiranju pripravite instant jušno osnovo.

  2. Medtem v 3-litrski ponvi s pokrovko na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Ko je segreto, dodajte česen in mešajte 10–20 sekund, dokler ne zadiši. Dodajte inčune in paradižnike, mešajte 1 minuto, nato dodajte olive in kapre ter mešajte 20–30 sekund. Dodajte paradižnikovo mezgo, rahlo zavrite in kuhajte 5 minut. Medtem ko omaka še vedno rahlo vre, postopoma dodajajte kanček jušne osnove. Ta zadnji korak mora trajati vsaj 20 minut.

  3. Ko soljena voda zavre, v njej skuhajte špagete, dokler niso al dente oziroma na zob, nato jih odcedite s 4-litrskim cedilom za parjenje in polovico vode od kuhanja testenin shranite v 3-litrski skledi za mešanje.

  4. Omaki dodajte kuhane špagete in če jih želite razrahljati, si po potrebi pomagajte z vodo, v kateri ste jih kuhali. Postrežete jih tako, da je na vrhu nekoliko več omake, in jih okrasite s peteršiljem.

Dodatni predlog za serviranje: na koncu posipajte še s sveže naribanim parmezanom.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem