Špageti alla Puttanesca
Recepti
Špageti alla Puttanesca je italijanska jed, ki izvira iz Neaplja. Sestavine običajno vključujejo paradižnikovo mezgo, olive, inčune in, seveda, špagete.
Špageti alla Puttanesca je italijanska jed, ki izvira iz Neaplja. Sestavine običajno vključujejo paradižnikovo mezgo, olive, inčune in, seveda, špagete.
Uporabljeni izdelki iCook:
Lesena deska za rezanje
5-delni komplet nožev
4-litrski lonec s pokrovko
1-litrska ponev s pokrovko
3-litrska ponev s pokrovko
4-litrsko cedilo za parjenje
3-litrska skleda za mešanje
Sestavine:
0,5 l jušne osnove
oljčno olje
2 stroka česna, olupljena in drobno nasekljana
4 fileji inčunov, nasekljani
8 češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
10 črnih oliv brez koščic
20 g odcejenih kaper
600 g paradižnikove mezge
180 g špagetov
sol po okusu
šop svežega italijanskega peteršilja, nasekljanega
100 g parmezana, sveže naribanega (po želji)
Priprava:
Vzemite 4-litrski lonec s pokrovko in v njem rahlo zavrite osoljeno vodo. Nato v 1-litrski ponvi s pokrovko po navodilih na pakiranju pripravite instant jušno osnovo.
Medtem v 3-litrski ponvi s pokrovko na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Ko je segreto, dodajte česen in mešajte 10–20 sekund, dokler ne zadiši. Dodajte inčune in paradižnike, mešajte 1 minuto, nato dodajte olive in kapre ter mešajte 20–30 sekund. Dodajte paradižnikovo mezgo, rahlo zavrite in kuhajte 5 minut. Medtem ko omaka še vedno rahlo vre, postopoma dodajajte kanček jušne osnove. Ta zadnji korak mora trajati vsaj 20 minut.
Ko soljena voda zavre, v njej skuhajte špagete, dokler niso al dente oziroma na zob, nato jih odcedite s 4-litrskim cedilom za parjenje in polovico vode od kuhanja testenin shranite v 3-litrski skledi za mešanje.
Omaki dodajte kuhane špagete in če jih želite razrahljati, si po potrebi pomagajte z vodo, v kateri ste jih kuhali. Postrežete jih tako, da je na vrhu nekoliko več omake, in jih okrasite s peteršiljem.
Dodatni predlog za serviranje: na koncu posipajte še s sveže naribanim parmezanom.
Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.