Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© StockFood

Parmigiana

Recepti

Parmigiana je italijanska jed, ki izvira iz južnih območij Kampanje in Sicilije. Tej pečeni zloženki iz ocvrtih jajčevcev, sira in paradižnikove omake rečejo tudi parmigiana di melanzane ali melanzane alla parmigiana.

Uporabljeni izdelki iCook:

  1. Lesena deska za rezanje

  2. 5-delni komplet nožev

  3. 25 cm ponev s prevleko proti sprijemanju

  4. 4-litrsko cedilo za parjenje

  5. 1-litrska ponev s pokrovko

Sestavine:

  1. 700 g jajčevcev

  2. 20 g navadne moke

  3. 1 strok česna, olupljen in na drobno nasekljan

  4. 250 g paradižnikove mezge

  5. 10 listov bazilike

  6. 250 g mocarele, narezane

  7. 80 g parmezana, drobno naribanega

  8. Rastlinsko olje za cvrtje jajčevcev

  9. 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja

  10. sol in poper po okusu

Priprava:

  1. Pečico predhodno segrejte na 200 °C.

  2. Jajčevce narežite po dolžini, jih solite in pustite odstati 30 minut. S kuhinjsko brisačo z njih osušite odvečno tekočino. Pomokajte jih na obeh straneh in ocvrite v rastlinskem olju v ponvi s prevleko proti sprijemanju iCook, dokler ne postanejo zlato zapečeni. Jajčevce dajte na 4-litrsko cedilo za parjenje, da z njih odteče odvečno olje.

  3. Medtem pripravite paradižnikovo omako. V 1-litrski ponvi s pokrovko iCook na srednji temperaturi segrejte oljčno olje in na njem za eno minuto popražite česen. Nato dodajte paradižnikovo mezgo in liste bazilike, pokrijte in kuhajte 10–15 minut pri nizki temperaturi. Odstavite s kuhalne plošče in dajte na stran.

  4. Na dno lončene posode dajte dve žlici pripravljene paradižnikove omake in nanjo položite plast ocvrtih jajčevcev, nato eno pest parmezana, sol in mocarelo. Izmenjaje dodajajte plasti, dokler vam ne zmanjka jajčevcev. Zadnji sloj zaključite s paradižnikovo omako, soljo, poprom in naribanim parmezanom. Dajte v pečico za 40 minut in ko je jed že pečena, znova dodajte sveže nariban parmezan. Postrezite in uživajte!

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem