Gazpačo
Recepti
Gazpačo je okusna osvežilna hladna španska juha, ki izvira iz Andaluzije. Pripravljena je iz sveže surove zelenjave in predvsem tekne v vročih poletnih mesecih.
Gazpačo je okusna osvežilna hladna španska juha, ki izvira iz Andaluzije. Pripravljena je iz sveže surove zelenjave in predvsem tekne v vročih poletnih mesecih.
Uporabljeni izdelki iCook:
5-delni komplet nožev
2-litrska skleda za mešanje iz nerjavnega jekla
25 cm ponev s prevleko proti sprijemanju
Sestavine:
1 kg hruškastega ali češnjevega paradižnika, narezanega na četrtine
1 zelena paprika, grobo narezana
1 mali strok česna, zdrobljen
200 ml olivnega olja
50 ml belega kisa
sol in poper
Po želji: 10 g NUTRILITE rastlinskih proteinov
Po želji: ciabatta, rezine
Po želji: kumara ter rdeča in rumena paprika, narezane na kocke
Priprava:
Paradižnik, zeleno papriko in česen dajte v mešalnik in mešajte 5 minut ali dokler ni popolnoma zmiksano.
Gazpačo precedite v skledo za mešanje pri tem pa si pomagajte s cedilko in tako odstranite morebitne večje koščke.
Gazpačo vlijte nazaj v posodico mešalnika, dodajte olje, kis, sol in po želji še NUTRILITE rastlinske proteine. Znova zmešajte.
Gazpačo začinite po okus in če želite lahko dodate kanček vode, da bo redkejši. Postrezite in uživajte!
Primerne priloge
Popecite rezine ciabatte v ponvi s prevleko proti prijemanju in uživajte v gazpaču. Za dodaten barvni pridih in svežino gazpačo okrasite s kockami kumare ter rdeče in rumene paprike.
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.