Maslene kozice z ledenko in pomarančo
Recepti
Lahka zelena solata z okusnimi maslenimi kozicami in pomarančnim presenečenjem. Popolna izbira za vroče poletne dni.
Lahka zelena solata z okusnimi maslenimi kozicami in pomarančnim presenečenjem. Popolna izbira za vroče poletne dni.
Uporabljeni izdelki iCook:
5-delni komplet nožev
1-litrska ponev
4-litrsko cedilo za parjenje
30 cm ponev s prevleko proti sprijemanju
1-litrska posoda za mešanje iz nerjavnega jekla s pokrovom
Sestavine:
150 g stročjega fižola
sol
12 svežih velikih kozic, očiščenih in olupljenih
55 g masla
2 stroka česna, zdrobljena
1 vejica timijana
50 ml olivnega olja
35 g pomarančnega soka
8 g dijonske gorčice
ščepec nasekljanega pehtranape
10 g rdečega vinskega kisa
sol in poper
sredici 2 solat ledenke, ločeni na posamezne liste
2 pomaranči, olupljeni in razdeljeni na koščke
Priprava:
V vreli slani vodi kuhajte fižol približno 5 minut ali dokler se ne zmehča. Fižol operite z ledeno hladno vodo in ga odcedite s pomočjo cedila.
S hladno vodo operite kozice in jih osušite s kuhinjsko krpo.
V ponvi segrejte maslo, dodajte česen in timijan ter kozice pražite približno 4 minute. Pustite počivati.
Dobro premešajte olivno olje, pomarančni sok, dijonsko gorčico, pehtran, rdeč vinski kis, sol in poper ter pripravite preliv.
Po krožniku razporedite solatne liste, fižol, pomarančo in kozice. Preliv prelijte po solati in postrezite.
Nasvet:
Ostanke shranite v posodi za mešanje iz nerjavnega jekla s pokrovom.
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.