Solata z avokadom in jajci
Recepti
Ta čudoviti lahek namaz je popolna predjed na pikniku v vročih poletnih dneh ali prigrizek ob večerni pijači.
Ta čudoviti lahek namaz je popolna predjed na pikniku v vročih poletnih dneh ali prigrizek ob večerni pijači.
Uporabljeni izdelki iCook:
5-delni komplet nožev
Komplet skled za mešanje
1-litrska kozica
Sestavine:
2 jajci
100 g kumare, neolupljene, narezane na koščke
30 g drobno narezane mlade čebule
2 avokada, olupljena, z odstranjeno koščico
3 čajne žličke rdečega vinskega kisa, dodajajte postopoma
½ čajne žličke soli
½ čajne žličke črnega popra
1 čajna žlička čilijeve omake
30 g rukole
½ čajne žličke olivnega olja
8 polnozrnatih krekerjev
Priprava:
Jajci kuhajte v kozici 10 minut.
Koščke kumare in mlade čebule dajte v srednjo skledo za mešanje.
V mali skledi za mešanje pretlačite avokado. Dodajte 2 čajni žlički rdečega vinskega kisa, sol, poper in čilijevo omako ter dobro premešajte. Dodajte mešanico z avokadom h kumari in spomladanski čebuli v srednjo skledo za mešanje ter premešajte, da bo zmes enotna.
Jajci operite s hladno vodo. Olupite ju, narežite na male koščke in ju dodajte k mešanici avokada. Dodajte sol in poper po okusu.
Na krožnik dajte rukolo. Pokapljajte jo z 1 čajno žličko rdečega vinskega kisa in 1 čajno žličko olivnega olja, premešajte, da se sestavine združijo. Mešanico iz jajc in avokada dajte na vrh rukole in postrezite na krekerjih.
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.