Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© Amway

Zelenjavna rižota

Recepti

Vedno slastna, če jo le pogosto mešate, da postane kremna – rižoto lahko postrežete kot predjed ali izdatno glavno jed.


Uporabljeni izdelki iCook:

  1. 5-delni komplet nožev

  2. 4-litrski lonec s pokrovko in 4-litrsko cedilo za parjenje


Sestavine:

  1. 250 g bučk, narezanih na 5 cm koščke

  2. 120 g korenja, olupljenega in narezanega na 5 cm koščke

  3. 150 g oluščenega svežega graha ali zamrznjenega graha

  4. 400 g zelenih belušev, obrezanih in narezanih na 2 cm koščke (alternativa: brokoli)

  5. 40 g olivnega olja

  6. 10 g zelenjavne jušne kocke, nekoliko zdrobljene z vilico

  7. 120 g čebule, olupljene in narezane na 5 cm koščke

  8. 280 g riža arborio

  9. 60 ml piščančje jušne osnove

  10. ½ čajne žličke mlete morske soli

  11. 25 g nesoljenega masla, sobne temperature

  12. 100 g parmezana, sveže naribanega, uporabljajte postopoma

  13. 10 g svežih listov bazilike


Priprava:

  1. Segrejte 1 liter vode v loncu s pokrovko. V cedilo za parjenje dajte bučke, korenje, grah in beluše, cedilo postavite v lonec in pokrijte s pokrovko. Zelenjavo kuhajte na pari približno 10 minut ali dokler se ne zmehča, toda je še vedno hrustljava. (Če nimate cedila za parjenje, zelenjavo dajte v lonec, v katerem so 3 žlice vode, pokrijte s pokrovko, segrejte na srednjo temperaturo in kuhajte na pari 10 minut.)

  2. V loncu ali ponvi segrejte olivno olje, dodajte zdrobljeno zelenjavno jušno kocko in čebulo. Kuhajte in mešajte približno 5 minut ali dokler se čebula ne zmehča.

  3. V lonec dodajte riž in dobro premešajte, da bo prekrit z oljem. Dodajte piščančjo jušno osnovo in morsko sol. Rahlo zavrite riž in kuhajte, občasno premešajte, dokler se jušna kocka ne raztopi. Zmanjšajte temperaturo na srednjo.

  4. Dodajte vročo vodo, približno 250 ml naenkrat, nenehno mešajte, dokler riž ne spije celotne tekočine. Nato postopoma dodajajte več vode po 250 ml naenkrat in še naprej mešajte, da bo riž spil vso tekočino in se skuhal. Mešanica mora biti videti kremna in še nekoliko tekoča. Po približno 15 minutah bi riž moral biti mehak, toda ne kašast.

  5. Lonec odstranite s kuhalne ploskve. Rižu dodajte kuhano zelenjavo in premešajte. Vmešajte maslo in 50 g parmezana ter mešajte, dokler se ne stopita. Postrezite okrašeno s svežimi listi bazilike in preostalih 50 g parmezana.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem