Granoline ploščice
Recepti
Oreškaste in nasitne – granoline ploščice so popoln energijski prigrizek, ko ste na poti ali za poletne piknike.
Oreškaste in nasitne – granoline ploščice so popoln energijski prigrizek, ko ste na poti ali za poletne piknike.
Uporabljeni izdelki iCook:
ponev s prevleko proti prijemanju (25 cm)
komplet skled za mešanje
2-litrska kozica
Sestavine:
160 g orehov pekan, sesekljanih
130 g ovsenih kosmičev
80 g masla
175 g medu
1 čajna žlička cimeta
50 g koruznih kosmičev
30 g riževih napihnjenih kosmičev
100 g rozin ali sultanin
Priprava:
Popražite orehe pekan v ponvi s prevleko proti prijemanju, dokler ne zadišijo, in jih dajte v veliko skledo za mešanje. V isti ponvi 1–2 minuti popražite ovsene kosmiče. Dajte jih v skledo za mešanje k orehom pekan.
V 2-litrski kozici počasi segrejte maslo, med in cimet, dokler se maslo ne stopi. Zmešajte v enotno zmes in mešanico dajte v skledo k orehom pekan in ovsenim kosmičem. Dodajte koruzne kosmiče, napihnjen riž in rozine ali sultanine. Za mešanje uporabite leseno kuhalnico.
Mešanico dajte v pekač, prekrit s papirjem za peko, in nežno pritisnite za dobite pravokotnik.
Pustite, da se mešanica hladi na sobni temperaturi, dokler ne postane čvrsta, nato jo narežite na ploščice.
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.