Pečena zelenjava in piščanec
Recepti
Ta slastna pojedina vključuje le nekaj jedi, a poskrbi za odličen preplet okusov, ki se mu je nemogoče upreti.
Ta slastna pojedina vključuje le nekaj jedi, a poskrbi za odličen preplet okusov, ki se mu je nemogoče upreti.
Uporabljeni izdelki iCook:
5-delni komplet nožev
deska za rezanje
3-litrska skleda za mešanje
1-litrska kozica
2-litrska skleda za mešanje
Sestavine:
6 piščančjih stegen s kožo
oljčno olje
sol in poper
1 čajna žlička sladke paprike
2 korenčka, olupljena in nasekljana
2 bučki, nasekljani
100 g buče, olupljene in nasekljane
150 g malega krompirja, narezanega na polovice
1 rdeča čebula, olupljena in narezana na kolobarje
4 stroki česna, zdrobljeni
100 g brokolija, narezanega
Priprava:
Pečico predhodno segrejte na 180 °C.
V 3-litrsko skledo za mešanje dajte piščanca, posolite in poprajte ga ter začinite s sladko papriko. Pokapljajte ga z oljčnim oljem in pustite marinirati vsaj 30 minut.
Korenček, bučke, bučo, krompir in stroke česna dajte na pekač in pokapljajte z oljčnim oljem ter začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte.
Med zelenjavo nato dajte mariniran piščanec in ga pecite v pečici približno 45 minut, dokler ne bo skozi pečen. Po 10 minutah zelenjavni mešanici dodajte čebulne obročke.
Medtem v 1-litrski ponvi zavrite soljeno vodo in dodajte brokoli. Blanširajte ga 2–3 minute. Če želite, da bo brokoli ohranil svojo živo barvo, ga ne smete prekuhati.
Postrezite in uživajte! Pečen piščanec in zelenjavo ter blanširan brokoli lahko shranite tudi v 2-litrsko ponev s pokrovko in daste v hladilnik. Obrok zaužijte najpozneje v dveh dneh.
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.