Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© StockFood

Pečena zelenjava in piščanec

Recepti

Ta slastna pojedina vključuje le nekaj jedi, a poskrbi za odličen preplet okusov, ki se mu je nemogoče upreti.

Uporabljeni izdelki iCook:

  1. 5-delni komplet nožev

  2. deska za rezanje

  3. 3-litrska skleda za mešanje

  4. 1-litrska kozica

  5. 2-litrska skleda za mešanje

Sestavine:

  1. 6 piščančjih stegen s kožo

  2. oljčno olje

  3. sol in poper

  4. 1 čajna žlička sladke paprike

  5. 2 korenčka, olupljena in nasekljana

  6. 2 bučki, nasekljani

  7. 100 g buče, olupljene in nasekljane

  8. 150 g malega krompirja, narezanega na polovice

  9. 1 rdeča čebula, olupljena in narezana na kolobarje

  10. 4 stroki česna, zdrobljeni

  11. 100 g brokolija, narezanega

Priprava:

  1. Pečico predhodno segrejte na 180 °C.

  2. V 3-litrsko skledo za mešanje dajte piščanca, posolite in poprajte ga ter začinite s sladko papriko. Pokapljajte ga z oljčnim oljem in pustite marinirati vsaj 30 minut.

  3. Korenček, bučke, bučo, krompir in stroke česna dajte na pekač in pokapljajte z oljčnim oljem ter začinite s soljo in poprom. Dobro premešajte.

  4. Med zelenjavo nato dajte mariniran piščanec in ga pecite v pečici približno 45 minut, dokler ne bo skozi pečen. Po 10 minutah zelenjavni mešanici dodajte čebulne obročke.

  5. Medtem v 1-litrski ponvi zavrite soljeno vodo in dodajte brokoli. Blanširajte ga 2–3 minute. Če želite, da bo brokoli ohranil svojo živo barvo, ga ne smete prekuhati.

  6. Postrezite in uživajte! Pečen piščanec in zelenjavo ter blanširan brokoli lahko shranite tudi v 2-litrsko ponev s pokrovko in daste v hladilnik. Obrok zaužijte najpozneje v dveh dneh.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem