Pica margarita z gobicami
Recepti
Ta recept za pico z gobicami je eden naših najljubših, katero koli sestavino pa lahko zamenjate s svojim najljubšim nadevom za pico. Najboljše pri vsem tem pa je, da za pripravo te pice potrebujete samo iCook ponev za cvrtje s premazom proti prijemanju.
Uporabljeni izdelki iCook:
1-litrska skleda za mešanje
3-litrska skleda za mešanje
lesena deska za rezanje
5-delni komplet nožev
ponev za cvrtje s premazom proti prijemanju s pokrovko, 28 cm
Sestavine
1 čajna žlička suhega kvasa
250 g večnamenske moke
½ čajne žličke sladkorja v prahu
½ čajne žličke mlete morske soli
1 žlica oljčnega olja
180 ml mlačne vode
150 g naribanega sira
150 g sveže mocarele, grobo nastrgane
150 g paradižnikove mezge
150 g gobic, narezanih
250 g češnjevih paradižnikov, narezanih na četrtine
2 vejici sveže bazilike, grobo nastrgane
5–10 ml oljčnega olja
sol in poper po okusu
gost balzamični kis, po okusu
Priprava:
V mali skledi za mešanje zmešajte kvas, sladkor, olje in vodo. Postavite na toplo mesto za približno dve minuti.
Moko in sol presejte v veliko skledo za mešanje in na sredini naredite luknjo. Dodajte mešanico s kvasom in gnetite, dokler zmes ne bo enotna. Pokrijte s pokrovko ponve in 30–45 minut pustite na toplem mestu ali dokler testo ni dvakrat večje.
Nato testo položite na pomokano površino. Gnetite ga, da iztisnete ves zrak, in razvaljajte.
Ponev s premazom proti prijemanju premažite z oljčnim oljem. Če uporabljate iCook ponev za cvrtje s premazom proti prijemanju, potem ne potrebujete olja. Razvaljano testo dajte v ponev in odvečno testo odrežite s silikonskim strgalom.
Na srednji temperaturi pecite pet minut ali dokler spodnja stran testa ne postane zlatorjava. Nato testo preobrnite in ga pecite še pet minut, da bo pečeno skozi.
Po pici namažite paradižnikovo mezgo, dodajte nariban sir in gobice. Solite in poprajte, ponev pokrijte s pokrovom in pecite še 3–4 minute, dokler se sir ne stopi.
Pico ob robovih s silikonsko ali leseno kuhalnico ločite od sten ponve in jo prestavite na desko za rezanje. Obložite jo s koščki nastrgane mocarele, paradižniki in listi bazilike. Pokapljajte z balzamičnim kisom.
Nasveti:
Pripravite dvakratno količino testa, tako da boste polovico testa imeli pripravljenega za drugič. Zavijte ga v folijo za živila in hranite v zamrzovalniku. Če nimate veliko časa, lahko namesto svežega testa uporabite testo za pico, kupljeno v trgovini. Če vam kakšen kos pice ostane, ga lahko pogrejete v ponvi pri nizki do srednji temperaturi. Če imate raje hrustljavo testo za pico, ga lahko spečete v pečici pri 200 °C. Če uporabljate iCook ponev za cvrtje s premazom proti prijemanju, vam pice ni treba dajati na drug pekač.