Košarica (0) 0 Košarica

Košarica je prazna.

Prenesi v trgovino

Pojdi v trgovino
NAGRADE ZA USPEH
© Shutterstock

Piščančji kari

Recepti

Ta kari odlikuje popolna harmonija okusnih začimb, svežine citrusov in poživljajočega ingverja. Preprosto ga je pripraviti med tednom, brez dvoma pa bo navdušil tudi goste. Recept je za štiri osebe.

Uporabljeni izdelki iCook:

  1. lesena deska za rezanje

  2. 5-delni komplet nožev

  3. 2-litrska skleda za mešanje

  4. ponev za cvrtje s premazom proti prijemanju s pokrovko, 28 cm

  5. mala ponev

Sestavine:

  1. 800 g piščančjih prsi, narezanih na kocke

  2. 150 g paste kari massaman, kupljene v trgovini

  3. 2 stroka česna, zdrobljena

  4. 1 košček svežega ingverja, olupljenega in drobno nasekljanega

  5. 1 čajna žlička koriandrovih semen, zdrobljenih s terilnikom

  6. 2 korenčka, olupljena in nasekljana

  7. 1 žlica kokosovega sladkorja

  8. Po želji: 3 sveži zeleni čiliji, brez semen in grobo nasekljani

  9. 400 ml kokosovega mleka

  10. 1 žlica ribje omake

  11. 1 žlica sveže stisnjenega limetinega soka

  12. sol in poper po okusu

  13. 1 skodelica belega riža, opranega

  14. 2 skodelici vode

  15. 3 žlice svežega peteršilja za dekoracijo

Priprava:

  1. Piščanca splaknite, popivnajte s kuhinjsko brisačo, dajte ga v posodo za mešanje ter posolite in poprajte.

  2. Segrejte ponev na srednji temperaturi. Dodajte piščanca in ga pecite 5 minut ali dokler ni zlatorjave barve.

  3. Nato med mešanjem dodajte pasto kari, česen, ingver, koriandrova semena, korenček, kokosov sladkor in po želji tudi čili. Prilijte kokosovo mleko in kuhajte pokrito 5 minut.

  4. Odstranite pokrov in kari pustite rahlo vreti, dokler se omaka nekoliko ne zgosti.

  5. Medtem v malo ponev dodajte riž in vodo ter zavrite. Zmanjšajte temperaturo in pustite rahlo vreti, dokler voda ne izhlapi popolnoma.

  6. Kari odstavite, vmešajte ribjo omako in sok limete.

  7. Riž postrezite v skodelicah in okrasite s svežim peteršiljem.

Nasvet:

Če želite, da bo jed nekoliko bolj pekoča, dodajte še semena zelenega čilija.

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem