Gobova omleta z mocarelo in krešo
Recepti
Ta omleta je popolna izbira za zajtrk ali zgodnje kosilo. Vsebuje veliko okusnih sestavin, ki jih najdemo v skoraj vsakem hladilniku, če pa želite obroku dodati dodatne vlaknine, preden omleto spečete, v maso dodajte NUTRILITE vlakna v prahu.
Uporabljeni izdelki iCook:
lesena deska za rezanje
5-delni komplet nožev
1-litrska skleda za mešanje
ponev za cvrtje s premazom proti prijemanju s pokrovko, 24 cm
Sestavine:
200 g šampinjonov, narezanih
2 čajni žlički svežega timijana
6 srednje velikih jajc, umešanih
Po želji: 100 g naribanega parmezana
Po želji: NUTRILITE vlakna v prahu
150 g mini mocarela kroglic, narezanih na polovice
30 g sveže kreše, z odrezanimi konci
1 čajna žlica oljčnega olja
2 jedilni žlici masla
sol in poper po okusu
mleta rdeča paprika
Priprava:
V ponvi na srednji temperaturi segrejte 1 čajno žličko oljčnega olja. Če uporabljate iCook ponev za cvrtje s premazom proti prijemanju, potem ne potrebujete olja. Ko je ponev segreta, dodajte gobice ter jih pražite, dokler niso zlatorjave na obeh straneh. Po okusu solite, poprajte in dodajte timijan. Gobice preložite iz ponve in jih dajte na stran.
V skledo z umešanimi jajci dodajte sol in po želji nariban parmezan ter NUTRILITE vlakna v prahu.
V ponvi na srednji temperaturi stopite 2 žlici masla in vlijte polovico jajčne mešanice. Če uporabljate iCook ponev za cvrtje s premazom proti prijemanju, potem ne potrebujete masla. Nežno zavrtite ponev, da bo površina ponve enakomerno prekrita z maso. Ko se speče, polovico gobic in pet razpolovljenih mocarela kroglic dajte na eno stran omlete ter jo prepognite. Nato držite ponev pod kotom in omleto nežno potisnite čez rob na krožnik.
Ponovite z drugo omleto.
Okrasite s svežo krešo in preostalimi gobicami. Po okusu solite, poprajte in dodajte mleto rdečo papriko.