Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH

Šakšuka

Recepti

Šakšuka, ki v arabščini pomeni "mešanica", je preprost, vendar nasiten recept za zajtrk, ki v mediteranskih kulturah obstaja že stoletja. Uživajte v tej jedi, polni okusov, za zajtrk ali kadar koli si jo zaželite!

Uporabljeni izdelki iCook:

  1. lesena deska za rezanje

  2. 5-delni komplet nožev

  3. ponev s premazom proti prijemanju s pokrovko, 24 cm

Sestavine:

  1. 3 g čilijeve omake harisa

  2. 3 g mlete kumine

  3. 3 g prekajene paprike

  4. 5 ml paradižnikove mezge

  5. 3 na drobno nasekljani stroki česna

  6. 1 žlica oljčnega olja

  7. 2 papriki (1 rdeča in 1 rumena), brez semen in grobo nasekljani

  8. 400 g češnjevih paradižnikov, narezanih na kocke

  9. 3 velika ekološka jajca

  10. ½ avokada, narezanega in pokapljanega z limoninim sokom

  11. 15 g svežega italijanskega peteršilja, nasekljanega

  12. morska sol po okusu

  13. Popečen kruh z drožmi

Način priprave:

  1. Na zmernem ognju v ponvi segrejte oljčno olje, nato dodajte hariso, kumino, prekajeno papriko, paradižnikovo mezgo, česen, papriko in sol. Pražite približno 2 minuti.

  2. Dodajte paradižnik, pustite nežno vreti in pražite približno 10 minut, dokler se omaka ne pokuha in zgosti, pri tem pa občasno premešajte.

  3. S hrbtnim delom lesene ali silikonske kuhalnice v omaki naredite tri luknje in vanje razbijte jajca. Ponev pokrijte s pokrovko in pecite 2–3 minute, dokler beljaki niso pečeni, rumenjaki pa naj bodo še vedno tekoči.

  4. Ko je jed pripravljena, odstranite pokrovko, dodajte koščke avokada in okrasite s svežim peteršiljem. Postrezite s popečenim kruhom z drožmi.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem