Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH

Puhaste palačinke s sirom maskarpone in borovnicami

Recepti

Palačinke, ki bodo navdušile tako otroke kot odrasle! Dodatek kremnega sira maskarpone v kombinaciji z limono in kardamonom bo poskrbel, da bo ta recept pravi hit!

Uporabljeni izdelki iCook:

  1. 1-litrska skleda za mešanje

  2. 2-litrska skleda za mešanje

  3. 3-litrska skleda za mešanje

  4. Ponev s premazom proti prijemanju, 24 cm

Sestavine:

  1. 150 g sira maskarpone ali grškega jogurta

  2. 1/2 čajne žličke mletega kardamoma

  3. 1 čajna žlička limoninega soka

  4. Po želji: Nutrilite™ rastlinski proteini

  5. 175 g bele pirine moke

  6. 1 žlica pecilnega praška

  7. 70 g sladkorja v prahu

  8. 1 jajce

  9. 250 ml mleka

  10. 2 čajni žlički vaniljevega izvlečka

  11. 30 g stopljenega masla

  12. ščepec soli

  13. 200 g borovnic

  14. tekoči med

Način priprave:

  1. V najmanjši skledi za mešanje stepite sir maskarpone ali grški jogurt in 15 gramov sladkorja v prahu, dokler ne nastane kremna zmes. Primešajte limonin sok, mleti kardamom in po želji še Nutrilite™ rastlinske proteine. Zmes pustite počivati.

  2. V veliki skledi za mešanje zmešajte moko, pecilni prašek, sol in preostanek sladkorja v prahu, dokler zmes ne postane enotna.

  3. V srednje veliko skledo za mešanje dodajte jajce, mleko, vaniljev izvleček in stopljeno, ohlajeno maslo ter zmešajte, da bo zmes enotna.

  4. S hrbtnim delom žlice na sredini mešanice z moko naredite luknjo. Vanjo vlijte tekočo mešanico in nato mešajte, dokler ne bo testo gladko.

  5. V ponvi na srednji temperaturi segrejte košček masla. Če uporabljate iCook ponev s premazom proti prijemanju, ne potrebujete masla, toda kljub vsemu ga lahko uporabite, če želite izboljšati okus palačink in poskrbeti, da bodo zlatorjavo zapečene.

  6. V ponev vlijte manjšo količino testa. Naenkrat lahko spečete 2–3 palačinke. Pecite približno dve minuti ali dokler ne postanejo zlatorjave barve, nato jih s silikonsko ali leseno kuhalnico preobrnite in ponovite.

  7. Palačinke postrezite s kepico maskarponejeve kreme, z borovnicami in pokapljajte z naravnim medom.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem