Kalifornijska solata iz kvinoje
Recepti
Okusna in hranljiva – ta barvita solata je zelo preprosta za pripravo. Če želite zdrav in hiter obrok, ne boste razočarani!
Okusna in hranljiva – ta barvita solata je zelo preprosta za pripravo. Če želite zdrav in hiter obrok, ne boste razočarani!
Uporabljeni izdelki iCook:
lesena deska za rezanje
5-delni komplet nožev
2-litrska skleda za mešanje
Sestavine:
1 narezana rdeča paprika
3 ločene žlice olivnega olja
1/4 žlice česna v prahu
250 g kuhane kvinoje
150 g odcejene konzervirane koruze
40 g drobno nasekljane rdeče čebule
1 narezan srednje velik avokado
6–8 razpolovljenih češnjevih paradižnikov
5 g nasekljanega koriandra (ali kombinacija vaših najljubših zelišč)
1/3 žlice limetinega soka
sol in poper po okusu
Način priprave:
Pečico segrejte na 220 °C. Rdečo papriko v pekaču namažite z 1 žlico olivnega olja, začinite s česnom v prahu ter posolite in popoprajte po okusu. Pražite 15 minut oziroma dokler ne postane mehka in rahlo zoglenela. Odstavite, da se ohladi.
V posodo za mešanje dodajte kuhano kvinojo, sladko koruzo in sesekljano rdečo čebulo.
Ko se paprika nekoliko ohladi, jo dodajte v posodo skupaj z avokadom in češnjevim paradižnikom.
Pokapljajte s preostankom olivnega olja in limetinega soka ter posolite in popoprajte po okusu. Sestavine dobro premešajte in uživajte v jedi!
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.