Zeliščna omleta
Recepti
Če se vam mudi in si želite privoščiti zdrav obrok, je ta omleta popolna izbira. Narejena iz jajc in zelišč z vašega vrta je odlična jed za zajtrk, kosilo ali celo večerjo.
Če se vam mudi in si želite privoščiti zdrav obrok, je ta omleta popolna izbira. Narejena iz jajc in zelišč z vašega vrta je odlična jed za zajtrk, kosilo ali celo večerjo.
Uporabljeni izdelki iCook:
5-delni komplet nožev
ponev s premazom proti prijemanju s pokrovko, 28 cm
1-litrska skleda za mešanje
lesena deska za rezanje
Sestavine:
4 velika jajca
ščepec nemlete soli
ščepec črnega popra
1/2 žličke čilija v kosmičih in še malo za serviranje
manjši šop nasekljanih svežih zelišč (drobnjak, rožmarin, origano)
1 žlica nesoljenega masla
5 debelih rezin popečenega ali pečenega kruha za postrežbo (po želji)
Način priprave:
Jajca ubijte v skledo in zmešajte skupaj s kančkom vode, ščepcem soli in popra.
Vmešajte čili v kosmičih in narezana sveža zelišča. Malo jih prihranite za okrasitev.
V ponev s premazom proti prijemanju dodajte maslo in segrejte na srednji temperaturi. V ponev vlijte mešanico jajc in zelišč ter pustite, da se speče. Zmesi ne mešajte, ko je v posodi, pustite jo peči, dokler se robovi ne začnejo vihati od posode navzven.
Ko se omleta začne utrjevati, posodo nagnite, da se preostala tekočina enakomerno porazdeli in speče.
Po približno petih minutah bi omleta morala biti pečena, kar pomeni, da jo je mogoče preprosto odstraniti iz ponve.
Postrezite takoj in okrasite s preostalimi zelišči ter ščepcem čilija v koščkih, če imate radi nekoliko bolj začinjene jedi. Dober tek!
Nasvet:
V zmes z jajci dodajte mleko, če želite bolj puhasto omleto.
Če uporabljate iCook ponev s premazom proti prijemanju, potem ne potrebujete masla in obrok bo še bolj zdrav. Zaradi lastnosti ponve s premazom proti prijemanju pri pripravi takšnih receptov ne potrebujete masla ali olja.
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.