Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Stockfood

Domače mandljevo maslo

Recepti

Ta hranljivi namaz se odlično poda sendvičem in ovseni kaši, uporabite ga lahko pri pripravi juh, pomak in omak ali pri pripravi sladic za čudovito teksturo in okus.

Uporabljeni izdelki iCook:

  1. ponev s premazom proti prijemanju s pokrovko, 28 cm

Sestavine:

  1. 300 g mandljev (ali drugih oreščkov, ki jih imate radi)

  2. 1 žlica mandljevega olja ali olja grozdnih pešk

  3. Arome po želji: cimet, kardamom, vanilja, kokosov sladkor, presni kakav itd.

Način priprave:

  1. Mandlje razporedite po suhi ponvi v eno plast in jih pražite na srednji temperaturi ter jih pogosto mešajte, dokler ne zadišijo in se obarvajo zlatorjavo. Pustite, da se nekoliko ohladijo.

  2. Mandlje dajte v mešalnik in mešajte 1 minuto, dokler ne dobite grobo mlete mandljeve moke. Postrgajte jo s sten mešalnika in pustite hladiti 10 minut.

  3. Mandlje mešajte še 1 minuto, da boste dobili gladko mandljevo moko. Postrgajte in pustite hladiti 10 minut.

  4. Postopek mešanja, strganja in hlajenja ponovite še 3–5-krat ali dokler ne dobite kremne mandljeve paste. Pri tem dolijte olje.

  5. Dodajte želene arome in pasto še enkrat zmešajte, da bodo arome enakomerno porazdeljene.

Prenesite ta recept tukaj v obliki PDF / ePub

Sorodne vsebine

Odkrijte več receptov iCook

Več

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem