Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© Stocksy

Energijska bovla

Recepti

Niste prepričani, kako naj se lotite zdravega prehranjevanja? Z nežno praženo bučo, hrustljavim rdečim zeljem in prelivom iz humusa – jedjo, ki je bogata z stročnicami, žiti in zelenjavo ter polna barv, teksture in okusa.

Uporabljeni izdelki iCook™:

  1. velika skleda za mešanje

  2. iCook™ 24 cm ponev s premazon proti prijemanju

  3. iCook™ 3-litrska kozica s pokrovko

  4. Nož Santoku iz kompleta nožev iCook™

Sestavine (za 2 osebi):

  1. 250 g rjave leče

  2. 125 g kvinoje

  3. 500 g buče hokaido, narezane na kocke

  4. 250 g tofuja

  5. 250 g rdečega zelja

  6. 250 g špinače

  7. 125 ml jabolčnega kisa

  8. 4 žlice humusa

  9. 1 žlica limoninega soka

  10. 2 žlici vode (ali dovolj za redčenje omake)

  11. 100 ml olivnega olja

  12. 4 žlice sojine omake

  13. poper po okusu

  14. Izbirna dekoracija: narezana rdeča redkev in kalčki

Način priprave:

  1. Lečo operite in dajte v kozico. Prelijte jo s hladno vodo. Zavrite, zmanjšajte temperaturo in pustite rahlo vreti 10–15 minut (ali dokler se leča ne zmehča). Namig: vode ne solite, saj sol utrdi lupino leče, zato se ta ne bo zmehčala.

  2. V drugo kozico dajte 1/2 skodelice kvinoje in dodajte 1 skodelico vode. Zavrite in nato umaknite z ognja, dobro prekrijte s tesno prilegajočim se pokrovom in pustite stati, dokler kvinoja ne vpije vse vode.

  3. Bučo hokaido operite, prerežite na polovico in odstranite semena. Narežite jo na 3-cm kocke. Položite jih na papir za peko in pokapljajte z olivnim oljem ter začinite s soljo in poprom.

  4. Tofu narežite na 3-cm kocke. V ponev s premazom proti prijemanju dodajte kanček olja in segrejte na srednji temperaturi. Dodajte žlico sojine omake in poper.

  5. Odstranite tofu in v isto ponev dodajte kanček olja ter popražite špinačo. Začinite z žlico sojine omake in poprom.

  6. Rdeče zelje narežite na tanke rezine. Položite v skledo in po želji prelijte z jabolčnim kisom.

  7. Preliv pripravite tako, da zmešate humus, limonin sok in vodo.

  8. V skledo dodajte lečo, kvinojo, tofu in zelenjavo ter bogato prelijte s prelivom iz humusa. Po želji okrasite z narezano rdečo redkvijo in kalčki.

Prenesite ta recept v obliki PDF / ePub

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem