Energijska bovla
Recepti
Niste prepričani, kako naj se lotite zdravega prehranjevanja? Z nežno praženo bučo, hrustljavim rdečim zeljem in prelivom iz humusa – jedjo, ki je bogata z stročnicami, žiti in zelenjavo ter polna barv, teksture in okusa.
Niste prepričani, kako naj se lotite zdravega prehranjevanja? Z nežno praženo bučo, hrustljavim rdečim zeljem in prelivom iz humusa – jedjo, ki je bogata z stročnicami, žiti in zelenjavo ter polna barv, teksture in okusa.
Uporabljeni izdelki iCook™:
velika skleda za mešanje
iCook™ 24 cm ponev s premazon proti prijemanju
iCook™ 3-litrska kozica s pokrovko
Nož Santoku iz kompleta nožev iCook™
Sestavine (za 2 osebi):
250 g rjave leče
125 g kvinoje
500 g buče hokaido, narezane na kocke
250 g tofuja
250 g rdečega zelja
250 g špinače
125 ml jabolčnega kisa
4 žlice humusa
1 žlica limoninega soka
2 žlici vode (ali dovolj za redčenje omake)
100 ml olivnega olja
4 žlice sojine omake
poper po okusu
Izbirna dekoracija: narezana rdeča redkev in kalčki
Način priprave:
Lečo operite in dajte v kozico. Prelijte jo s hladno vodo. Zavrite, zmanjšajte temperaturo in pustite rahlo vreti 10–15 minut (ali dokler se leča ne zmehča). Namig: vode ne solite, saj sol utrdi lupino leče, zato se ta ne bo zmehčala.
V drugo kozico dajte 1/2 skodelice kvinoje in dodajte 1 skodelico vode. Zavrite in nato umaknite z ognja, dobro prekrijte s tesno prilegajočim se pokrovom in pustite stati, dokler kvinoja ne vpije vse vode.
Bučo hokaido operite, prerežite na polovico in odstranite semena. Narežite jo na 3-cm kocke. Položite jih na papir za peko in pokapljajte z olivnim oljem ter začinite s soljo in poprom.
Tofu narežite na 3-cm kocke. V ponev s premazom proti prijemanju dodajte kanček olja in segrejte na srednji temperaturi. Dodajte žlico sojine omake in poper.
Odstranite tofu in v isto ponev dodajte kanček olja ter popražite špinačo. Začinite z žlico sojine omake in poprom.
Rdeče zelje narežite na tanke rezine. Položite v skledo in po želji prelijte z jabolčnim kisom.
Preliv pripravite tako, da zmešate humus, limonin sok in vodo.
V skledo dodajte lečo, kvinojo, tofu in zelenjavo ter bogato prelijte s prelivom iz humusa. Po želji okrasite z narezano rdečo redkvijo in kalčki.
Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.
Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.