Priljubljeno (0) 0 Priljubljeno

Vaš seznam priljubljenih izdelkov je prazen!

Prenesi v trgovino

NAGRADE ZA USPEH
© StockFood / Bauer Syndication

Spomladanska enolončnica

Recepti

Če iščete jed, ki odraža lepoto najokusnejše spomladanske zelenjave, potem vam ni več treba iskati – ta recept predstavlja svež način priprave tradicionalne enolončnice. Recept je primeren za 4 osebe in ga lahko povsem preprosto prilagodite, da bo primeren tudi za vegane.

Uporabljeni izdelki iCook:

  1. 5-delni komplet nožev

  2. 2-litrska skleda za mešanje

  3. 4-litrski lonec s pokrovko

Sestavine (za 4 osebe):

  1. 200 g zelenih špargljev

  2. 2 stroka česna

  3. 4 mlade čebule

  4. 8 malih artičok

  5. 400 g graha

  6. 400 g stročjega fižola

  7. 80 g pancete

  8. 400 ml piščančje jušne osnove

  9. 1 šop mete

  10. 1 šop peteršilja

  11. 1 žlica olivnega olja

  12. po želji: limonina lupinica za postrežbo

Način priprave:

  1. Operite in prirežite šparglje ter po potrebi odstranite spodnjo tretjino, nato pa jih narežite na polovico. Olupite in nasekljajte česen. Operite, obrežite in grobo nasekljajte mlado čebulo.

  2. Artičokam odrežite stebla. Nato jih dajte v vrelo soljeno vodo, pustite vreti 8–10 minut in jih odcedite. Odstranite zunanje liste, dokler ne ostanejo samo še srčki. Z žlico odstranite neužitna vlakna.

  3. Blanširajte grah in stročji fižol ter pustite rahlo vreti v soljeni vodi 3–4 minute. Nato odcedite in ohladite.

  4. V ponvi segrejte olje in 3–4 minute pražite panceto. Dodajte šparglje, česen in mlado čebulo ter na hitro popražite. Dodajte artičoke, grah, fižol in juho. Dodajte 400 ml piščančje jušne osnove ter posolite in popoprajte. Pustite rahlo vreti približno 10 minut pri nizki temperaturi . Po potrebi dolijte vodo.

  5. Umijte zelišča, otresite jih in odtrgajte listje. Grobo jih sesekljajte in skupaj z limonino lupinico dodajte v enolončnico.

  6. NAMIG: Pri veganski različici jedi ne dodajajte pancete, piščančjo jušno osnovo pa zamenjajte z zelenjavno osnovo.

Sorodne vsebine

Odkrijte več receptov iCook

Več

Naša spletna stan za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo v vaš brskalnik in jih uporablja večina spletnih strani za prilagoditev vaše spletne izkušnje.

Z nadaljevanjem uporabe naše spletne strani brez spreminjanja nastavitev se strinjate z uporabo piškotkov.

Razumem